Djeca iz Javne ustanove “Dnevni centar” i NVU “Zračak nade” uručila poklone damama Opštine Pljevlja povodom 8. marta(04.04.2020)

Povodom 8. Marta, međunarodnog praznika žena, djeca iz JU “Dnevni centar” i NVU “Zračak nade”, boravila su u posjeti Opštini Pljevlja i tom prilikom zaposlenim damama čestitala 8. Mart i podijelila prigodne poklone.  Ovo je ujedno bila  i prilika za druženje, iskazivanje ljubavi i pažnje prema dragim osobama.

Šefica Kabineta predsjednika Opštine Maja Rondović, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović i sekretarka Skupštine Opštine Emina Brković u ime svih zaposlenih dama u Opštini Pljevlja ugostile su djecu iz ovih ustanova i zahvalile se na pažnji koju im svake godine ukazuju.

“Danas su nas posjetili naši prijatelji iz Dnevnog centra i Zračka nade koji su nam zajedno za svojom direktoricom i ostalim zaposlenim uručili ove divne poklone i ujedno nas podsjetili nanašu obavezu prema njima, kao i na  odgovornost da poštujemo njihova prava, identitet i da donosimo kvalitetne odluke sa lokalnog nivoa kako bi se što bolje definisala njihova prava” – istakla je Maja Rondović.

Direktorica JU “Dnevni centar” Svetlana Dujović, naglasila je da su djeca poklone napravila uz pomoć volontera i stručnog tima “Dnevnog centra” i “Zračka nade” i u njih utkala svoju ljubav i želju da svojim prijateljicama iz lokalne uprave vrate pažnju koju su im one poklanjale tokom prethodne godine.


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku