Mladi šahisti iz Pljevalja matirali otpad i svoje protivnike, osvojili dva pehara i pet medalja(02.04.2020)

U organizaciji ŠK “7. Oktobar” iz Podgorice i ŠK “Berane” i ŠK “Gambit” iz Berana u Beranama je 21. 09. 2019. godine održan DJEČJI ŠAHOVSKI TURNIR “MATIRAJMO OTPAD“.

Turnir na kome je učestvovalo 37 takmičara igrao se po Švajcarskom sistemu od 7 kola a takmičari su bili raspoređeni u tri starosne grupe. Osim takmičenja u šahu, tokom pauze na turniru organizovana je prezentacija na temu otpada i ekološkog edukovanja mladih.

Na ovom turniru učestvovalo je i sedam mladih takmičara ŠK “Osnovnih i srednjih škola” iz Pljevalja. Mladi pljevaljski šahisti osim što su “matirali otpad”, matirali su i većinu svojih protivnika i ostvarili odličan rezultat. Osvojili su dva pehara i ukupno pet medalja: dvije zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu.

Pehar i zlatnu medalju osvojili su Ostojić Danilo i Laušević Gorazd koji je pobijedivši sve protivnike ostvario maksimalan rezultat.

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su Kotlaja Janko i Perković Zaharije a bronzu je osvojio Laković Lazar.

Čolović Uglješa osvajanjem četvrtog i Perković Jovan petog mjesta takođe su ostvarili dobar plasman.

Mladi pljevaljski šahisti su i ovom prilikom pokazali dominaciju u svojim kategirijama i tako nastavili niz uspješnih rezultata.


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku