Na spisku selektora dvije mlade odbojkašice RUDARA(06.10.2018)

Selektor ženske juniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Časlav Đurović objavio je širi spisak igračica za Balkansko prvenstvo, koje će se od 21. do 25. avgusta održati u Čačku.

Na spisku selektora našle su se i dvije mlade odbojkašice Rudara: Majda Čakar i Miona Vučetić.

Crnogorske juniorke će na Balkanskom prvenstvu, u grupi B, igrati protiv selekcija Bosna i Hercegovina, Albanija i Turska. Uz Đurovića, u stručnom štabu biće i pomoćni trener Blažo Dobrković.

Pored odbojkašica iz našeg grada na pripreme su pozvane:

Tehničari: Marija Šušic (Tent), Tijana Tvrdišić (Galeb), Kristina Bečanović (Herceg Novi), Sara Globarević (Morača); Primači: Milena Burzanović, Jelena Đurović (Budvanska rivijera), Katarina Ćaćić, Marija Tuševljak (Galeb), Ivana Miljanić (Morača), Mileva Magdelinić (Jedinstvo), Anđelija Božović (Partizan), Andrea Knežević (Luka Bar), Sofija Rađenović (Mediteran), Ema Uskoković (Blok aut); Korektori: Kristina Šimun (Gimnazijalac), Jovana Popović (Budvanska rivijera), Nevena Vukčević (Galeb); Srednji blokeri: Mina Dragović (Morača), Saška Đurović (Tent), Nina Marković (Budvanska rivijera), Anđela Čarapić, Tamara Vukoslavčević (Luka Bar), Ksenija Ljubanović (Mediteran); Libera: Anja Pejović (Budvanska rivijera), Ksenija Dević (Luka Bar), Anđela Nikolić (Galeb).


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku