Ni za posao u Microsoftu vam ne treba fakultetska diploma(12.04.2020)

Posao u Microsoftu bez fakultetske diplome sada je nadohvat ruke, čak i ako nijeste Bil Gejts, piše BizLife.

Za mnoge pozicije početnog nivoa ovaj tehnološki gigant ne zahtijeva da kandidati imaju fakultetsku diplomu, već podstiče da se prijave svi koji misle da se dobro uklapaju. A plate za većinu takvih pozicija kreću se od 60.000 do 130.000 dolara godišnje.

Rukovodioci u Microsoftu kažu da im ovakva praksa omogućava da dođu do šire baze talenata i izgrade raznovrsniju radnu snagu u kompaniji.

„Ako imate iste ljude koji imaju isti stepen obrazovanja, istu profesionalnu pozadinu i sve ostalo, oni neće moći da riješe sve naše probleme. Ako imate ljude koji dolaze sa dosta različitim iskustvima, oni zaista mogu drugačije da razmišljaju“, izjavila je podpredsjednica Microsofta, En Džonson.

Kako kaže, fakultetske diplome nijesu nepogrešiv pokazatelj da li će se kandidat odlično snaći u nekoj ulozi – umjesto toga, Microsoft podstiče fokusiranje na “meke vještine” poput timskog rada i radoznalost, kao i spremnost kandidata da se brzo uči.

Microsoft nije jedina velika tehnološka kompanija koja izaziva i preispituje tradicionalna očekivanja kada je u pitanju zapošljavanje ljudi. Google i Apple su širili sličnu politiku prihvatanja prijava za posao od bilo koga, bez obzira na njihovo obrazovanje, jer se široka tehnološka industrija bori sa borbom protiv hroničnog nedostatka raznolikosti.

Tako je i Ilon Mask, šef Tesle, nedavno čak preko Tvitera tražio nove zaposlene bez obzira na njihov stepen obrazovanja. Dovoljno je samo da prođu njegov test.

Izvor: Investitor.me


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku