Obezbijedili kartice s popustima za 1.000 mladih

Ministarstvo sporta, u saradnji s NVO Centar za omladinsku edukaciju, obezbijedilo je 1.000 Evropskih omladinskih kartica, koje će mladima omogućiti preko 120 popusta u Crnoj Gori i 70.000 popusta na nivou cijele Evrope.

„Ovo je ujedno i potvrda snažnih napora Vlade Crne Gore da, u procesu evropskih integracija naše države, mladim ljudima približi evropske vrijednosti i učini dostupnim najznačajnije pogodnosti koje pružaju zemlje Evropske unije, zbog čega je Ministarstvo sporta podržalo izradu 1.000 kartica koje će biti poklonjene mladim ljudima, vodeći računa o zastupljenosti svih gradova na nivou Crne Gore'", istakao je ministar sporta Nikola Janović.

Kako su saopštili iz resora kojim rukovodi, ta benefit kartica olakšaće svakodnevni život mladim ljudima i učiniti im pristupačnim mnoge proizvode i usluge.

"Ministarstvo sporta je u 2018.podržalo čak 86 projekata iz šest prioritetnih oblasti Strategije za mlade, što je skoro trostruko više nego u 2017, a kako je najavio ministar, Ministarstvo sporta će nastaviti da podržava projekte koji treba da omoguće crnogorskoj omladini da učestvuju u najznačajnijim društvenim procesima", naglasili su.


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku