Pljevaljski sportisti uzeće učešće na nikšićkom Sajmu sporta povodom obilježavanja Dana reprezentacije Crne Gore(04.04.2020)

Opština Pljevlja uzeće učešće na Sajmu sporta – Nikšić 2020. godine koji se pod sloganom „Reprezentacija u srcu“ organizuje 04. marta 2020. godine u Sportskoj dvorani u Nikšiću.

Cilj ovog sajma, koji Opština Nikšić se organizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, jeste da se sa nivoa sportskih klubova pošalje snažna poruka o značaju sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji, a sve u susret obilježavanju 10. marta, Dana Reprezenacije Crne Gore.

Opštinu Pljevlja će, na uniformnim štandovima Sajma predstaviti 15 sportskih klubova i to: Fudbalski klub“Rudar“, Fudbalski klub “Breznica“, Fudbalski klub “Pljevlja“, Košarkaški klub “Pljevlja“, Košarkaški klub “Rudar“, Ženski košarkaški klub “Rudar“, Odbojkaški klub “Rudar“, Omladinsko rukometni klub “Rudar“,  Atletski klub “Rudar“, Biciklistički klub “Pljevlja“, Karate klub “Potoci“, Kik boks klub “Pljevlja“, Sportsko ribolovni klub “Lipljen“, Streljački klub “Centar“ i Klub sjedeće odbojke “Set“.

Pljevaljske sportiste će obići predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović i sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović. Logističku podršku u organizaciji odlaska naših sportista obezbjedila je Kancelarija za sport opštine Pljevlja.

Pored opštine Pljevlja, učešće na sajmu uzeće i opštine Žabljak, Šavnik, Plužine, Danilovgrad i Nikšić.

Na Sajmu sporta će govoriti ministar za sport i mlade u Vladi Crne Gore Nikola Janović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku