Pripadnica VCG Jovana Mijatović iz Pljevalja aktivno učestvuje u gašenju požara na nepristupačnom terenu u kanjonu Kozičke rijeke(12.04.2020)

Već peti dan traje danonoćna borba pripadnika Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja i Vojske Crne Gore u gašenju požara na nepristupačnom terenu kanjona Kozičke rijeke kod Pljevalja.Požar koji je zahvatio veliki prostor četinarske šume potpomognut vjetrom stalno izmiče kontroli bez obzira na danonoćno gašenje i ogromne napore ljudstva na terenu i djelovanja helikoptera VCG.Premoreno ljudstvo i dalje je neprekidno na terenu.

Ono što svima njima uliva posebnu snagu je činjenica da sa njima rame uz rame u gašenju požara učestvuje i pripadnica Vojske Crne Gore Jovana Mijatović, koja je i tokom noći neumorno učestvovala u gašenju požara.

U toku dana se očekuje ponovno angažovanje helikopterske jedinice Vojske Crne Gore. Vojni piloti helikopterske jedinice su proteklih dana veoma vješto i ciljano gasili najveća žarišta požara, sprečavajući da požar izmakne kontroli i proširi se na naseljeno područje.

Požar je u proteklih nekoliko dana pričinio ogromnu materijalnu štetu na šumskim kompleksima i krajnje je vrijeme da policija i tužilaštvo počnu otkrivati i sankcionisati piromane, koji svojim djelovanjem uništavaju ogromne šumske komplekse,porodične objekte i ljudske živote.


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku