Sada je najvažnije – ostati kući(12.04.2020)

Šesnaesti po redu “Pljevlja open 2020”, čiji je organizator Karate klub Potoci Pljevlja odložen je za narednu godinu. Trener i osnivač ovog kluba Slavka Maksimović kazala nam je da u ovom trenucima mnogo važnijih stvari od turnira.

–Danas kada se borimo sa virusom za koji ne postoji lijek i vakcina da bi postali imuni na taj virus malo ko razmišlja o takmičenjima. Najvažnije je u ovom trenutku da ostanemo pametni, da budemo odgovorni i ostanemo kući, kazala je Slavka koja je ujedno i selektor kadetsko juniorske kata selekcije Crne Gore.

Ružica Maksimović, koja je pored trenerskog rada u Potocima angažovana i u selektorskom timu za mlađe kategorije istakla je da je za ovaj prestižni turnir bilo prijavljeno već pet ekipa.

-To pokazuje da je ovaj turnir sve priznatiji u regionu, međutim kao što je Slavka rekla ima mnogo važnijih stvari od sporta. Vidjećemo kako će se situacija razvijati, ali teško da ćemo kao i ranijih godina održati zajedničke pripreme na moru. Ovaj klub je uvijek krasila porodična atmosfera, a tako je i sada, istakla je Ružica.

Klub je na samom početku takmičarske sezone negovjestio da će ova godina biti uspješna, ali na žalost takmičenja su prekinuta.

-Već su se u reprezentativnim selekcijama oprobali Luka Klačar, David Rondović, Dušan Borović, Neda Beljkaš, Patar Klačar, Anđela Anđelić, Staša Stamenić, Nataša Džuver, Dijana Ćirović… Takoće ove godine istakli su se osvajači medalja: Vojin Đačić, Marko Đačić, Matea Leovac, Anica Peruničić, Elena Vemić, Valentina Drobnjak i drugi, istakla je Slavka Maksimović.

Ona je naglasila da su putem društvenih mreža u stalnom kontaktu sa svojim takmičarima i da su svi dobili individualni plan rada.

-Naravno putem društvenih mreža gledamo njihov rad i ispravljamo neke stvari, dok nešto pokušavamo da nadograđujemo, ali ono što je najbitnije stalno ponavljamo da naši takmičari ostanu kući i na taj način sačuvaju sebe i druge. U stvari to je i jedini način da se sačuvamo, zaključila je selektorka juniorsko kadetskog kata tima Crne Gore Slavka Maksimović.


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku