Vanilla Candle Studio - biznis mlade Jelene Čupić

Mlada preduzetnica Jelena Čupić iz Podgorice osnivač je  Vanila Candle Studija, koji se bavi proizvodnjom mirisnih svijeća.

Razmišljala sam kako da recikliram teglice od kašica za bebe. Sve je to preraslo u ozbiljan biznis od kojeg živim ja i moja porodica. Proizvodnja svijeća zahtijeva kreativnost i konstatno praćenje tržišta. Članica sam Udruženja mladih preduzetnika Crne Gore. Kroz posao sam upoznala mnoge zanimljive ljude od kojih su mnogi moji vjerni klijenti. Zahvaljujem se svima koji koriste svijeće koje proizvodi moj studio jer na taj način pomažete jednu malu proizvodnju u Crnoj Gori i podržavate uopšte crnogorsko preduzetništvo - kazala je Jelena za naš portal.

S obzirom na to da je na našem tržištu najveća zastupljenost parafinskih svijeća, koje su vrlo štetne za ljude i okolinu, Jelena je odlučila da se bavi izradom svijeća isključivo od prirodnog voska i tako podrži očuvanje životne sredine. Bez adetiva od vještačkih boja, ručno izlivene u čašama sa personaizovanim porukama, Jelenine svijeće mogu biti idealan poklon sebi ili drugima. Izaberite zdrav način opuštanja uz čaj, knjigu i potpuno zdravu svijeću koja će vas očarati laganim i ugodnim mirisom. 

Udovoljite svojim čulima uz Vanila Candle svijeće.

 


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku