Zašto se ekonomski osamostaliti(08.02.2019)

Tribina u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima

Udruženje preduzetnica Crne Gore juče je organizovalo, tribinu "Zašto se ekonomski osamostaliti“, četvrtu po redu, u okviru projekta ,,Preduzetništvo - tvoj izbor“ učenicima Srednje stručne škole u Pljevljima. Projekat je podržan od strane Ministarstva sporta Crne Gore.

Učenici su bili u prilici da, iz prve ruke, čuju zašto bi se trebali ekonomski osamostaliti, odnosno postati preduzetnici.

Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović istakla je da su njihova ciljna grupa  mladi (maturanti i studenti) i svi drugi koji imaju profesionalnu karijeru pred sobom.

- Ono što nas je posebno inspirisalo za neke buduće aktivnosti sa mladima jeste da su oni spremni da slušaju praktične priče. U okviru serije predavanja mladim ljudima prenosimo svoja iskustva i prednosti samostalnosti u preduzetništvu kroz slobodnu diskusiji na ovu  temu. Cilj nam je predstaviti uspješnu preduzetničku priču iz naše zemlje i pozvati privrednike i preduzetnike da daju svoj doprinos ovom događaju - rekla je Dautović.

Učenici su bili u prilici da pogledaju i kratki film ,,Unija mladih preduzetnika“.

Projekat „Preduzetništvo - tvoj izbor” ima za opšti cilj afirmaciju preduzetništva među mladim ljudima u srednjim školama i na fakultetima u Podgorici i sjevernom regionu Crne Gore. Takođe, da podstakne mlade ljude na pokretanje samostalnog biznisa, afirmaciju preduzetničkog duha predstavljanjem uspješnih primjera crnogorskih preduzetnica, jačanjem kapaciteta i pružanjem informacija koje su im neophodne za započinjanje i razvoj spostvene biznis ideje.

http://pvinformer.me/sadrzaj.php?kategorija=pljevlja&&info=-21077571


Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Ko su MLADI u Crnoj Gori ?

Prema Zakonu o mladimaCrne Gore, mladi su osobe koje imaju 15 – 30 godina starosti. Međutim, u različitim zemljama, period mladosti se različito definiše (npr. u EU period mladosti traje do navršene 35. godine, u Maleziji čak do 40. godine). Mladi su veoma važan resurs razvoja jednog društva, tako da proces planiranja politike za poboljšanje položaja mladih u našoj lokalnoj zajednici predstavlja veoma važan korak.

Portal mladicg.me

Informisanje je često od ključnog značaja za participaciju, a pravo mladih na pristup informacijama o povoljnim prilikama i temama je veoma bitno.

Ovim portalom se želi mladima pružiti mogućnost da se upoznaju sa svim bitnim informacijama vezanim za omladinsku politiku. Mladima je potrebno da budu kvalitetno informisani o svojim pravima i mogućnostima, kao i o programima i uslugama koje im se nude.

Svrha i cilj postojanja portala je informisanje mladih iz Pljevlja, mladih u Crnoj Gori, o svim aktuelnostima sa nivoa opštine i države koje se tiču mladih i omladinske politike. Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Projekat „Portal mladicg.me“ podržan je od strane NVO "Da zaživi selo" Pljevlja, a u okviru projekta Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Kontakt MladiCG

Portal „mladicg.me“ biće dostupan ne samo u Pljevljima već i u čitavoj Crnoj Gori. Mladi će imati mogućnost da prate konkurse za razne stipendije, omladinsko-kulturna dešavanja u Pljevljima. Na portalu će se nalaziti i korisni linkovi, kao i Zakonski akti vezani za omladinsku politiku. Ovim portalom stvoriće se potpuna informisanost mladih informacijama koje su bitne za njih.

Pošaljite nam poruku