novo

Abazović: Đoković postaje počasni građanin Crne Gore

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu, Dritan Abazović otkrio je da će srpski teniser Novak Đoković postati počasni građanin naše zemlje.

Tu titulu već ima legendarni košarkaš Vlade Divac.

“Meni je drago da sam to lično uradio. Vlade Divac je legenda, ti ljudi, sticajem okolnosti, u postsportskoj karijeri određeni dio života provedu u Crnoj Gori. To je i podsticaj za ljude koji uh sreću u Crnoj Gori. Super stvar, lično mislim da ćemo slično uraditi sa Đokovićem“, kaže Dritan Abazović za Nova.rs.

Novak već godinama ljetuje u Crnoj Gori, u pauzi između bitnih turnira.

“Veliki je fan Crne Gore, često boravi tamo, imali šta ljepše nego da nas okupljaju ljudi oko kojih imamo nepodijeljena mišljenja. Oko kojih je lako animirati druge da slijede njihov primjer, čak i ako je on nedostižan. Generalno, mislim da nam sport mnogo pomažemo da neke nedaće koje imamo, političke ili ekonomske, prevaziđemo na mnogo lakši način. Moja puna podrška ljudima koji su globalni brend. Oni nisu samo brend Srbije, niti Crne Gore, oni su globalni brend. Mislim da imaju podjednako poštovanje na Filipinima, u SAD, Africi i naravno u zemljama iz koje potiču“, kazao je Abazović.

On je istakao da veoma poštuje najboljeg tenisera svijeta, sa kojim je, kako je kazao u kontaktu.

“Bio je skoro u Crnoj Gori, bio je na žičari, promovisao je to na lijep način. U kontaktu smo, sreli smo se i na polufinalu Lige šampiona. Istina, on je navijao za Milan, a ja za Inter, tada sam ja imao sam više sreće. Dobro, ne može ni Novak uvijek da pobijedi u svemu. Generalno, lično bih volio, ako je to i njegova želja (da postane počasni građanin, prim.aut). Naravno, ovdje nema nikakve presije, to je stvar volje, on je i bez toga podjednako dobrodošao. I ne samo on, već bilo ko ko zaista zaslužuje i može da bude promoter, između ostalog, naše zemlje Crne Gore“, dodao je Abazović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: