novo

Bebama rođenim od 31. oktobra do 6. novembra na poklon po 800 eura

Bebe rođene u “Nedjelji štednje” dobiće po 800 eura. Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i predsjednici upravnih odbora poslovnih banaka potpisali su Sporazum o realizaciji kampanje „Nedjelja štednje“, koja se pod sloganom “Prvi korak u sigurnu budućnost”, a povodom Svjetskog dana štednje 31. oktobra, sprovodi dvadeseti put zaredom.

Kako je saopšteno iz CBCG, povodom realizacije jubilarne, 20. kampanje, iznos štednje koju će bebe rođene od 31. oktobra do 6. novembra 2023. godine, dobiti na poklon je udvostručen i iznosi 800 eura, od čega 400 eura daruje Centralna banka Crne Gore, a poslovna banka u kojoj roditelji otvore štednu knjižicu još 400 eura.

“Ukupan iznos od 800 eura biće deponovan na štedni račun djeteta i oročen na godinu dana, nakon čega roditelji mogu podići novac ili nastaviti da štede”, navode u CBCG.

Do sada je prvu štednju dobilo 2.516 beba, za šta je CBCG izdvojila 469.000 eura, a komercijalne banke još toliko.

Guverner CBCG Radoje Žugić na svečanom potpisivanju Sporazuma izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su sve poslovne banke prihvatile inicijativu CBCG da se povodom dvadesete „Nedjelje štednje”, visina prve štednje udvostruči.

“Centralna banka Crne Gore, zajedno sa poslovnim bankama, je u ovoj, najdugotrajnijoj društveno-odgovornoj kampanji u Crnoj Gori, izdvojila gotovo million eura za prvu štednju beba rođenih tokom Nedjelje štednje”, kazao je Žugić i naglasio da je cilj ove kampanje promocija štednje i njenih pozitivnih implikacija, ali i doprinos smanjenju negativnih demografskih trendova.

Da bi ostvarili pravo na prvu štednju, roditelji djece rođene tokom “Nedjelje štednje”, treba najkasnije do 31. marta 2024. godine da otvore štednu knjižicu u jednoj od poslovnih banaka, uz ličnu kartu oba roditelja i izvod iz matične knjige rođenih za novorođeno dijete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: