Bedem fest 25. i 26. avgusta u Nikšiću

U podnožju Tvrđave nastupaju Zdenka Kovačiček & Green House Blues Band, Dado Topić, Mostar Sevdah Reunion, Drugi Način, dječiji hor JU “Zahumlje” i drugi ovogodišnji izvođači

Nikšićki festival Bedem fest biće održan 25. i 26. avgusta na platou u podnožju Tvrđave, uz besplatan ulaz. Prema riječima organizatora na ovo nezaboravno putovanje publiku će povesti Zdenka Kovačiček & Green House Blues Band, Dado Topić, Mostar Sevdah Reunion, Drugi Način, dječiji hor JU “Zahumlje” i drugi ovogodišnji izvođači.

-Publika Bedem festa biće počašćena besplatnim koncertima izvođača koje gotovo da nemate priliku čuti uživo, igdje drugo, ni u Crnoj Gori niti u regionu, na šta smo veoma ponosni i to je ono što muzički program čini posebnim i privlačnim za sve generacije i ljubitelje različitih žanrova- kazali su organizatori. Muzički program Bedem festa u petak 25.avgusta, a otvoriće ga dječiji hor Javne Ustanove “Zahumlje”. Potom će po prvi put u Nikšiću nastupiti Mostar Sevdah Reunion kome će ovo ujedno biti i jedini koncert u Crnoj Gori u 2023.godini. Kraj prve večeri rezervisan je za nastup kultnog benda Drugi Način iz Zagreba.

Subota, 26.avgust rezervisana je za bend Vizant iz Nikšića. Organizatori toplo preporučuju koncert i uživanje u glasovnim bravurama uvažene dive Zdenke Kovačiček koju će pratiti sjajni bend Green House Blues. Monah iz Niša kao pobjednički sastav partnerskog Bunt rok festivala predstavljaće trenutno aktuelnu regionalnu demo elitu. Ovogodišnji Bedem fest energičnim koncertom, prepoznatljivom energijom i autentičnim glasom zatvoriće legendarni Dado Topić.

-Kako bismo doprinijeli ostvarivanju rekordnih rezultata kada je turistička sezona u Nikšiću u pitanju, odlučili smo da i pored izuzetno skromnog budžeta ulaz na obje večeri Bedem festa bude besplatan, doprinoseći većoj posjećenosti Nikšića u danima održavanja Bedem festa- poručuju iz organizacije.

-Minuli rad Bedem festa, koji ima za cilj oživljavanje, festivalsko-turističku valorizaciju Tvrđave, pozicioniranje i brendiranje grada Nikšića kao turističke destinacije prepoznat je od strane opštine Nikšić i Turističke Organizacije Nikšića, pa je čast i odgovornost biti jedan od nosilaca programa Festivalskog ljeta u Nikšiću. Sa druge strane, pripremu i realizaciju svakog izdanja Bedem festa doživljavamo kao dobru priliku da saradnjom sa partnerima i zajednički ostvarenim rezultatima doprinosimo ostvarivanju strateških ciljeva, iz kog razloga Bedem fest realizujemo u partnerstvu sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma i Ministarstvom kulture i medija Crne Gore.

Počev od prvog izdanja, uz Bedem fest je i Pivara Trebjesa.

-Bedem fest svojim postojanstvom, poput krajeugaonog kamena, fokus stavlja na neophodnost očuvanja, zaštite, oživljavanja i valorizacije prilično zaboravljene Tvrđave, pozivajući, okupljajući i sabirajući sve relevantne aktere da u partnerstvu djelujemo kao graditelji i mudri neimari. Za uspjeh u svakom poslu važni su sinergija i zajedništvo, kako bismo korak po korak, naziđujući kamen po kamen, vrijeme koje imamo na raspolaganju “trošili” u činjenju dobrih stvari od opšteg značaja, što Tvrđava i Bedem fest kao starosjedjelac svakako zaslužuju- zaključuju iz organizacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: