Besplatna škola sporta za djecu školskog uzrasta u Podgorici

Pomoćnica direktora Uprave za sport i mlade, Ksenija Božović prisustvovala je promociji besplatne škole sporta za glavni grad Podgoricu. Organizator ovog projekta je Crnogorski školski sportski savez Crne Gore.

Božović je tom prilikom poručila, da je razvijanje svijesti o značaju sporta, veoma važno za pravilan razvoj ličnosti i sticanje sportskih vještina.

“Socijalizacija, jačanje takmičarskog duha, fer plej, liderstvo, kako se nositi sa pobjedom i porazom, su jako bitne vještine koje će sjutra djetetu omogućiti bolje snalaženje kroz život kao i lakše prevazilaženje svih prepreka sa kojima se susretne”, poručila je Božović.

“Uprava za sport i mlade će biti partner Crnogorskom školskom sportskom savezu u ostvarivanju programskih obaveza, kao i ciljeva koji za rezultat imaju uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti”, dodala je ona.

“Na ovom događaju, Crnogorski školski sportski savez je podijelio rekvizite, za one škole koje su se prijavile za projekat, dok je podršku projektu obezbijedio “Montekredit” “, kazao je direktor Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimir Vukićević.
Uprava za sport i mlade će nastaviti da podržava Crnogorski sportski školski savez i jačanje sportske kulture i sportskih aktivnosti, među djecom školskog uzrasta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: