novo

Božidar Ćaćić jedan od najboljih studenata Univerziteta Crne Gore

Uspjeh najboljih studenata, koji su danas nagrađeni na Univerzitetu Crne Gore budi nadu i uzor je budućim generacijama, jer su oni nezamjenjivi zalog bolje budućnosti i razvoja društva poručio je rektor Vladmir Božović.

Kazao je da Univerzitet od osnivanja ima jasnu viziju i misiju da društvo učini boljim na različitim poljima- naučnom, obrazovnom, kulturnom.

“Međutim, svakodnevno smo suočeni sa problemima čiji je prauzrok u obrazovanju, odnosno u sistemu obrazovanja. Stoga, vaš obrazovni uspjeh, djeluje vrlo ljekovito danas, budi nadu i važan je uzor generacijama koje dolaze”, poruka je Božović.

Najbolji studenti su, kako je kazao, nezamjenjivi za zemlju, zalog su budućnosti, kojoj se nedamo.

“S druge strane ne želim da vas ova ocjena sputava. Vi treba da jedan dio svog akademskog i profesionalnog usavršavanja ostvarite na najboljim obrazovnim, naučnim i umjetničkim adresama svijeta. Međutim, izraz vrhunskog patriotizma je da to što naučite i steknete tamo vratite ovoj zemlji. U tome vidim vašu odgovornost- da budete oni Prometeji koji donose i potom čuvaju vatricu znanja”, poručio je Božović.

Svako usvojeno znanje je, kako je rekao, tek iskra koja rasplamsava stras za novim saznanjem.

“Ne zaboravite da je period studiranja riznica najljepših uspomena. Ispunite i ovo preostalo vrijeme studentskog života lijepim uspomenama. Prijateljstva stečena tokom studija su inspiracija i snaga za vrlo izazovne decenije života u društvu, koje neće biti ni nalik ovom kojeg danas poznajete”, kazao je Božović.

Među nagrađenim za postignuti uspjeh na Univerzitetu Crne Gore je i naš sugrađanin Božidar Ćaćić. Ćaćić je student Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9,93.

Božidar Ćaćić, kazao je da ima jako lijepe uspomene na proteklo petogodišnje studiranje i vjeruje da ga je fakultet kvalitetno profilisao kao budućeg mladog ljekara.

“Na momete je zahtjevan, ali jako lijep fakultet. Imam veliku čast i lijep osjećaj da ovom nagradom, na ovaj način, zaokružim dosadašnje studije. Ova nagrada će, nadam se, biti podsticaj i trasirati put ka novim nagradama”, kazao je Ćaćić.

Mlađim kolegama je poručio da nagrade dolaze, uz veliki rad, trud, posvećenost, a posebno uz veliku ljubav prema pozivu.

“Veoma je važno da edukujemo mlađe kolege, da im pomognemo tokom studija, upravo onako kao što su nama naši profesori i asistenti pomagali. Zajedničkim snagama treba da uradimo sve da poboljšamo i učvrstimo zdravstveni sistem Crne Gore, jer je znanje jedini resurs koji se umnožava, ukoliko se stalno nesebično dijeli i širi”, poruka je Ćaćića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: