novo

BREZNICA POČELA PRIPREME, ANIČIĆ NAJAVIO PROMJENE

Miljan Aničić trener Breznice iz Pljevalja izvršio je prozivku svoje ekipe i aktuelni i dugogodišnji prvak Crne Gore započeo je pripreme za nastavak sezone u kojoj će kao i prethodnih sedam godina klub težiti na osvajanju šampionske titule.

Breznica nakon prvog dijela sezone ima deset bodova više od Budućnosti iz Podgorice, što je velika zaliha u odnosu na tim iz Podgorice, pa su na dobrom putu da ostvare svoj cilj.

Kada je u pitanju igrački kadar, klub su napustile Nađa Đurđevac i Jelena Vujadinović koje su otišle u TSC Kanjižu, dok je Marija Maraša otišla u Poljsku, a Anastasija Krstović karijeru će nastaviti u Mađarskoj u Segedinu. U klub su došle Lana Čolić iz Olimpije, zatim Nina Balević, Anđela Savović, Ena Spahić i Džana Čengić. 

– Pripreme smo počeli juče. Ambicije kluba su odbrana i osvajanje 8. titule prvaka Crne Gore a samim tim i izlazak na evropsku fudbalsku scenu. Očekujem veliko požrtvovanje i zalaganje svih igračica kako bi došli do zacrtanog cilja. Pripreme sprovodimo u Pljevljima, gdje imamo idealne uslove za rad. Radićemo dva puta dnevno tako što ćemo kombinovati rad na terenu sa radom u teretani i dvorani. U pripremnom periodu napravićemo tri mini turneje u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj gdje ćemo odigrati tri kontrolna meča sa domaćinima istih. Fokus je stavljen na podmlađivanje ekipe, što ne znači da ćemo izgubiti na kvalitetu igre i rezultata. Mislim da je ekipa izvanredno selektirana i da smo napravili pun pogodak dovođenjem mlade Nine Balević, Anđele Savović, Ene Spahić, Džane Čengić i iskusne i provjerene igračice Lane Čolić. Vrijedno bi bilo i pomenuti da su iz našeg kluba napravljena i dva evropska transfera i to Marija Maraš i Anastasija Krstović, što je potvrda da „Breznica“ radi kvalitetno i doprinosi razvoju ženskog crnogorskog fudbala, rekao je Miljan Aničić. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: