novo

Čeka se Boškovićevo odobrenje

Iz javne predškolse ustanove „Eko bajka“ bilo je najavljeno da će tri vaspitne grupe mališana od 1. septembra biti smještene u prostorije nekadašnjeg Akademskog centra, a to se ipak neće desiti. Mališani iz ove tri vaspitne grupe u vrtić će poći nešto kasnije jer za korišćenje prostora u Akademskom centru treba da dobiju odobrenje iz Ministarstva odbrane.

– Izvinjavam se roditeljima jer mališani iz ove tri grupe neće poći u vrtić od 1. odnosno 3. septembra. Očekujem da ćemo saglasnost Ministarstva odbrane brzo dobiti i da će mališani u vrtić brzo krenuti – saopštila je direktorica Dječjeg vrtića „Eko bajka“ Abela Popović.

Ona je pojasnila da uprava vrtića nije znala da za korišćenje prostora u Akademskom centru treba da traži odobrenje i Ministarstva odbrane, već su vjerovali da je dovoljna saglasnost samo lokalne uprave, koja koristi ovaj prostor.

Objekat sadašnjeg Akademskog centra je vlasništvo Ministarstva odbrane, a nekada je tu bio Dom vojske, a potom i vojnički klub u sklopu pljevaljske kasarne. Dogovorom Opštine Pljevlja i Ministarstva odbrane od 2008. godine, u vrijeme kada je predsjednik Opštine bio Filip Vuković, ovaj prostor dat je na korišćenje lokalnoj upravi, koja je u uređenje prostora uložila oko milion eura sa namjerom da formira Akademski centar, gdje će pojedini fakulteti otvoriti svoja isturena odjeljenja. Kako je vremenom projekat studiranja u Pljevljima propao, u Akademski centar se smjestilo više ustanova i oragnizacija. Od maja ove godine u prostorijama Akademskog centra je i Radio televizija Pljevlja, jer su njihove prostorije stradale u požaru 22. maja. Predsjednik Opštine Mirko Đačić je ponudio i smještaj za rad Dječijeg vrtića „Eko bajka“, dok se u naselju Guke ne izgradi novi vrtić, čiju je gradnju obećao bivši ministar prosvete, a sadašnji ministar odbrane Predrag Bošković.

U vrtić „Eko bajka“ upisano je 700 mališana, što je dosad rekordan broj, pa u postojeće prostore nije moguće organizovati njihov smještaj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: