novo

Centralna banka Crne Gore nagradila crnogorski tim koji je učestvovao na Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi

U Centralnoj banci Crne Gore, 04.10.2023. godine, upriličen je prijem za crnogorske srednjoškolce koju su predstavljali Crnu Goru na nedavno održanoj Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi u Grčkoj, kao i za njihove mentore.

Na ovom takmičenju, koje je okupilo 224 učesnika iz 47 država svijeta, crnogorski tim su predstavljali učenici koji su na državnom takmičenju iz oblasti Ekonomije, biznisa i finansija ostvarili najbolji rezultat i time stekli pravo učešća na Olimpijadi, i to: Lazar Mašanović, Bogdan Savićević, Dimitrije Pavlović (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar), Nikola Vukoslavčević (JU Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“ Podgorica) i Feliks Koba (JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ Budva).

Lazar Mašanović i Feliks Koba osvojili su specijalne nagrade u Igri finansijske pismenosti.

Pored učenika, u timu su bili i mentori Ivana Perović, nastavnica iz JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola iz Bara i Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija iz JU Centar za stručno obrazovanje.

U svom obraćanju, guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić, poručio je svojim gostima: “Učešćem i osvajanjem nagrada na ovom velikom međunarodnom takmičenju dobili ste priznanje za svoj trud i zalaganje i uspješno predstavili Crnu Goru”, i dodao „Želimo da vam uputimo iskrene čestitke povodom osvojenih nagrada i zahvalimo se na doprinosu koji ste dali širenju finansijskih znanja i promovisanju finansijske pismenosti, te da vas, kroz simbolične nagrade, motivišemo da i dalje ulažete u svoje usavršavanje“.

Guverner Centralne banke Crne Gore i njegovi najbliži saradnici iskazali su spremnost CBCG da, stavljanjem na raspolaganje svojih kadrova kroz prenošenje znanja, pruže podršku u pripremama za učešća crnogorskh timova na narednim međunarodnim takmičenjima u ekonomskim znanjima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: