novo

Čestitka potpredsjednika Šćekića povodom Međunarodnog dana studenata

Tekst čestitke prenosimo u cjelosti:

Dragi studenti, čestitam vam vaš Dan, uz uvjerenje i želju da ćete u budućnosti vašom predanošću, znanjem, vještinama i inovativnim idejama, biti važan segment u sistemu.

Na ovaj dan, koji je upravo posvećen vama na kojima počiva društvo, želim vam da nastavite sticati nova znanja koja će vas odvesti ka profesionalnom uspjehu.

Vi, koji činite dio populacije, koja teži novim znanjima, vještinama i dostignućima, takođe predstavljate i simbol promjena u društvu.

Razvojnom strategijom za mlade i adekvatnim zakonskim rješenjima, prvenstveno kroz izmjene i dopune Zakona o mladima, koje je neophodno predložiti i usvojiti, moramo posvećeno pristupiti odnosu studenata prema društvenoj situaciji, koji se ogleda u napuštanju Crne Gore nakon svršetka studija, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu, gdje pronalaze zaposlenje van granica Crne Gore i ostaju da žive. Pored depopulacije, Crna Gora ostaje i bez najboljih kadrova koji predstavljaju temelj naše budućnosti.

Stoga, država treba ispuniti svoju dužnost i uložiti dodatni napor da kroz kontinuiran dijalog osluškuje potrebe i probleme mladih, te i pristupiti adekvatnom rješavanju istih, kako bi bila oslonac prilikom ostvarivanja njihovih ciljeva i ambicija.

Dragi studenti, želim vam da i dalje nastavite u domenu najvećeg društvenog pokretača, sa vjerom u naše zajedničko trasiranje razvojnog puta Crne Gore i spremnost da zajednički iznesemo obaveze i prevaziđemo izazove koji slijede.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: