novo

„Cetinje-jedna priča” ove godine slavi svojevrsni jubilej!

Škola u prirodi „Cetinje – jedna priča“, koja se uspješno realizuje od aprila 2014. godine nezaobilazna je i vjerovatno najljepša školska priča za sve učenike sedmog razreda koji su u prethodnoj deceniji bili njeni polaznici.

Program Škole u prirodi „Cetinje – jedna priča“ je multidisciplinaran i čini ga kulturno-istorijski, ekološki i zabavno-rekreativni dio. Projekat spaja sve vrijednosti obrazovno-vaspitnih aktivnosti u cilju pružanja mogućnosti razvijanja sopstvene svijesti o posebnostima naše države. Učenici/ce kroz igru upoznaju svoju zemlju i na jedan, njima posebno interesantan način, usvajaju znanja.

Program kod učenika/ca budi zainteresovanost i želju da se upoznaju sa istorijom, kulturom i tradicijom Crne Gore, da razviju svijest o tradiciji, nacionalnom, kulturnom i jezičkom identitetu, kao i osjećaj pripadnosti zajednici. Kroz ovaj program učenici/ce se, takođe, upoznaju i sa raznovrsnošću ekosistema dva Nacionalna parka (Lovćen i Skadarsko jezero). Učenje kroz igru, u velikoj prirodnoj laboratoriji, produbljuje ekološku svijest naših učenika/ca, razvija ljubav prema prirodi, približava im Crnu Goru kao ekološku državu i objašnjava im potrebu održivog razvoja.

Od samog početka realizacije, Program je opravdao očekivanja i, kroz povratnu informaciju učenika/ca, nastavnika/ca i roditelja, kao i kroz neposrednu komunikaciju sa rukovodiocima obrazovno-vaspitnih ustanova, pokazao opravdanost svog postojanja.

Deceniju kasnije, u šta su se juče tokom praćenja aktivnosti polaznika uvjerili Raba Hodžić, direktorica Zavoda za školstvo, mr Gordana Tmušić Radulović v.d. pomoćnice direktorice i Predrag Vujičić, načelnik službe za opšte poslove, nastavljamo da, sa istim entuzijazmom, pružamo našim sedmacima uspješnu realizaciju očigledne nastave i dajemo priliku za nesvakidašnje učenje!

U čast desetogodišnjice, Zavod za školstvo želi da istakne da će i u narednom periodu kao i tokom prethodne decenije, Programu Škole u prirodi „Cetinje – jedna priča“ pristupati sa posebnom pažnjom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: