novo

Crnogorski olimpijski komitet: Nenad Dulović sportista godine

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić prisustvovao je danas svečanosti u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta a povodom dodjele priznanja najuspješnijim sportistima i selekcijama Crne Gore.

“Izuzetna saradnja Ministarstva sporta i mladih i Crnogorskog olimpijskog komiteta predstavlja temelj našeg zajedničkog cilja – unapređenje sporta u Crnoj Gori. S obzirom da nam je naredna godina olimpijska godina, želim naglasiti čvrstu podršku Vlade i Ministarstva Crnogorskom olimpijskom komitetu. Kruna naše dosadašnje saradnje biće završetak Strategije razvoja sporta koju, u saradnji sa našim međunarodnim UNICEF-om privodimo kraju. Jedan od značajnijih momenata naše saradnje je i izgradnja Olimpijske kuće u Glavnom gradu”, poručio je Šćekić.

Kako je dodao, Crna Gora iz dana u dan ima sve bogatiju sportsku istoriju. Naši sportisti postižu vrhunske sportske rezultate i naša namjera je nedvosmislena da pomoć i podrška budu, iz godine u godinu, na većem nivou.

On je podsjetio da je Ministarstvo ove godine povećalo budžet za sportske saveze i organizacije za preko 50 odsto u odnosu na tekući. 

Vlada Crne Gore i Ministarstvo će posvetiti posebnu pažnju poboljšanju uslova i izradnji nacionalnih sportskih centara za fudbal, košarku, tenis, borilačke i druge sportove. Kao i jačanju školskog sporta. Što će biti istaknuto kroz Strategiju. 

Moram reći, bilo da smo igrači, treneri ili stratsveni gledaoci, svijet sporta nas uči neprocjenjivim lekcijama o odlučnosti, disciplini, timskom radu i težnji za izvrsnošću. Koristim priliku da na osnovu ovoga pozdravim i čestitam upravo onim izvrsnim pojedincima i kolektivima – Nenadu Duloviću, ženskoj rukometnoj reprezentaciji, muškoj košarkaškoj selekciji, Bojani GojkovićMirku Šarčeviću i Graciji Stjepčeviću, kazao je Šćekić.

Na svečanosti su govorili i predsjednik države Jakov Milatović, kao i predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: