Damjanović predlaže: Školska godina da počne 11. umjesto 4.septembra

Ministar finansija Aleksandar Damjanović predložio je ministru prosvjete da razmotre mogućnost da školska godine ove godine počne 11. umjesto 4. septembra.Ministar prosvjete Miomir Vojinović rekao je da je takav predlog prihvatljiv i da će ga njegov resor vrlo ozbiljno razmotriri.

– Mislim da treba ovdje da se sagleda ono što govorimo i da razmisljao zajedno u dva pravca, prvi kratkoročni: mogućnost da umjesto 4.septembra, školska godina počne 11 septembra. Ove godine da bi imali produženje ne samo turističke sezone već bi izbjegli period kada su vrućine a da se to nadoknadi tokom juna – predložio je Damjanović.

Drugi pravac, dugoročni, kako je rekao zamišljen tako da se “konačno, posle dugo vremena pošalje poruka da napravimo kopču između vremenskih prilika i potreba privrede i ritma koji bi odgovarao učenicima i onoga što je optimizacija rada prosvetne struke.-Ovo za septembar mislim da bi moglo da bude izvodljivo i tih 10 dana je značajno i septembru – rekao je Damjanović.

Dritan Abazović je na sjednici Vlade kazao da bi trebalo pomjeriti zimski raspust.-Mislim da ne treba da bude od dvadeset i nekog decembra već da bude od 15. januara do nekog februara. Na taj način pomažemo turističku privredu, pomažemo organuzaciju škola jer je bilo problema sa grijanjem, kazao je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: