novo

Dan JU Srednje stručne škole Pljevlja

Poštovane koleginice i kolege, dragi učenici, uvaženi roditelji i prijatelji škole, danas 18. novembra 2020. godine JU Srednja stručna škola Pljevlja obilježava 117-ti rođendan.

Navikli smo da je to dan kada proslavljamo naše uspjehe, dan kada postavljamo i predstavljamo naše buduće zadatke i ciljeve, ali ovaj rođendan protiče u drugačijoj atmosferi od one na koju smo navikli sve ove godine.

Poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i odluke Vlade Crne Gore, ali prvenstveno vodeći računa o zdravlju i bezbjednosti učenika i zaposlenih, Dan škole biće obilježen bez prigodnih svečanosti, nagrada, pohvala najboljim učenicima, zahvalnica zaslužnim partnerima i poklonima našim penzionerima.

U skladu sa situacijom u kojoj se nalazimo, ovaj dan ćemo obilježiti skromno i simbolično. Naš časopis ,,Srednjoškolac“ će ove godine biti objavljen u digitalnoj formi, kao podsjetnik na vrijeme kada smo klasičnu nastavu zamjenili učenjem na daljinu, a zvuk školskog zvona zamjenili zvukom poziva na onlajn čas.

Prethodna i ova školska godina pred nas je postavila brojne i velike izazove. Iako smo kao i sve ostale obrazovne ustanove u Crnoj Gori 16. marta privremeno zatvorili svoja vrata za učenike i prosvjetne radnike, zbog proglašenja pandemije izazvane virusom COVID 19, naš obrazovno-vaspitni proces nije prekinut. Nastava se iz učionica preselila na razne platforme, televizijske i You Tube kanale.

Susreli smo se sa jednom teškom i za nas nepoznatom situacijom, koja je cjelokupni nastavni proces usmjerila na onlajn nastavu. Nov način rada nas je ,,natjerao“ da proširimo svoje digitalne vidike i informatičke sposobnosti i znanja, ali složićete se, nijedna platforma ne može zamijeniti pune učionice, ,,živu“ riječ nastavnika i susret sa učenicima. Smatram da su nas ova dešavanja dodatno ujedinila, povezala i podsjetila da obrazovanje ne zavisi samo od jedne strane, već da u procesu nastave i učenja svi moramo učestvovati, i učenici i nastavnici i roditelji i uprava, sa puno rada, strpljenja, razumijevanja i podrške.

Želim da svi sačuvamo svoje i zdravlje svih oko sebe, da učenici što bolje iskoriste učenje na daljinu za sticanje znanja, za koje su njihovi profesori, a moje drage kolege, uložili mnogo napora, truda i strpljenja. Ovo je trenutak kada svako od nas shvata šta je najvrijednije u životu- ZDRAVLJE.
Svima Vama čestitam Dan škole sa željom da se što prije vratimo u kabinete i da nastavimo put ka novim uspjesima – rekao je povodom 18. novembra i 117-tog rođendana JU Srednja stručna škola Pljevlja direktor škole
Miljan Mitrović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: