novo

„Dan otvorenih vrata“ u pljevaljskoj Gimnaziji

U protekla dva dana u gimnaziji „Tanasije Pejatović“ realizovana je aktivnost „Dan otvorenih vrata“. U okviru ove aktivnosti školu su posjetili učenici devetog razreda gradskih i seoskih škola sa svojim nastavnicima.

„Naši profesori i učenici su se potrudili da učenicima koji završavaju osnovnu školu predstave prednosti gimnazijskog obrazovanja. Prezentovali su nastavne sadržaje koji se izučavaju u gimnaziji na zanimljiv način i govorili o nastavnim i vananstavnim aktivnostima u kojima naši učenici postižu zapažene rezultate“, navode iz Gimnazije na Facebook-u.

Budućim srednjoškolcima se obratila i direktorica vaspitno-obrazovne ustanove Bojana Grujić i istakla da su učenici ove škole prepoznatljivi na svim fakultetima u državi i regionu.

Grujić je kazala i da je pred svršenim osnovcima važna odluka i da dobro razmisle prilikom izbora srednje škole. Takođe je istakla da je gimnazija pravi izbor, posebno ako još nisu sigurni čime žele da se bave u budućnosti.

Gimnazijalci su podijelili utiske sa svojim mlađim drugarima i istakli da se u gimnaziji dosta uči ali i da imaju vremena za druženje i izlaske. Pomenuli su i ekskurziju u inostranstvo, kao i niz radionica i priredbi, kao i sportskih turnira.

Škola je, kako navode iz ustanove, bila ispunjena mladošću i ljepotom sadašnjih a možda i budućih gimnazijalaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: