novo

Danas počinje manifestacija “PLJEVALJSKO KULTURNO LJETO 2018”

Već tradicionalna manifestacija treća po redu “Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2018” godine u organizaciji NVO “Kišobran za sunce” i Kancelarije za rodnu ravnopravnost opštine Pljevlja, a uz podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti, biće održana u periodu od 10-13 avgusta na prostoru Sporstki centar ADA, park “Vodice“ i Miletbašta.

Pored tradicionalne likovne kolonije ove godine program manifestacije je obogaćen i vajarskom kolonijom u pljevaljskoj glini. Na manifestaciji će se promovisati i stari zanati pljevaljskog kraja, u cilju njihovog očuvanja najavili su organizatori.

Manifestacija “Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2018” biće otvorena izložbom radova nastalih na “Pljevaljskom likovnom kulturnom ljetu 2017” godine u 12 h u Sportskog centra ADA Pljevlja.

U sklopu programa danas će biti otvorena i izložba radova nastalih u projektu škola crtanja i slikanja “MOJ SVIJET MOJE BOJE” namijenjen talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, a koji NVO “Kišobran za sunce” realizuje u saradnji sa opštinom Pljevlja Sekretarijat za društvene djelatnosti.

Na otvaranju manifestacije takođe biće predstavljen selektovani dio unikatnih radova nastalih u projektu “KREATIVNA RADIONICA” Pljevlja 2018 godine, koji NVO “Kišobran za sunce” realizuje u partnerskom odnosu sa Ambasadom Australije iz Beograda. Projekat je edukativnog karaktera i ima za cilj podsticanje na stvaralaštvo i ekonomsko osnaživanje žena.

Manifestacija ima za cilj podsticanje na sve vidove stvaralaštva i prezentaciju istog, a koje obogaćuje kulturnu i turističku ponudu pljevaljske opštine, kao i promocija i očuvanje starih zanata.

Ljubitelji stvaralaštva i likovne kulture dobrodošli na manifestaciju “Pljevaljsko likovno kulturno ljeto” 2018 godine!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: