novo

Devastiran košarkaški teren u dvorištu gimnazije

Posle mnogo godina propadanja prošle godine obnovljen je košarkaški teren u dvorištu pljevaljske gimnazije sa novim mobilijarom i tartan podlogom, na kome su se održavali noćni turniri u košarci, izuzetno posjećeni od ljubitelja sporta u Pljevljima.

Ministarstvo sporta i mladih finansiralo je prošle godine projekat adaptacije ovog sportskog terena. Radovi su trajali u toku septembra 2020. godine. Postavljena je veoma kvalitetna tartan podloga na čijoj se površini ne zadržava voda i koja se odlikuje dobrom otpornošću na različite vremenske uslove i optimalnom apsorbcijom udaraca. Adaptirane su pokretne i betonske tribine i raščišćen okolni prostor.

Znatno je unaprijeđena funkcionalnost cjelokupnog dvorišta, kao i estetska dimenzija zgrade gimnazije. Vrijednost izvedenih radova je iznosila 30 hiljada eura. Gimnazijsko dvorište odavno je mjesto gdje se sastaju mladi, treniraju košarku i druže se. Već nekoliko godina na ovom terenu održava se košarkaški turnir „Baci drogu u koš“ koji promoviše zdrave stilove života. Adaptacijom ovog prostora stvoreni su povoljniji uslovi za buduća sportska dešavanja i organizaciju različitih aktivnosti.

Nažalost, nebrigom nadležnih ovaj košarkaški teren je značajno devastiran sa djelimično polomljenim mobilijarom,oštećenom tartan podlogom i betonskim tribinama i korovom na rubovima igrališta.Nevjerovatno je da u gradu postoje oni sugrađani kojima je cilj da unište sve što je lijepo i što može da posluži široj društvenoj zajednici, a posebno mladim ljudima koji žele da se bave sportom.

Očigledno je da je potrebno više angažovanje nadležnih organa da bi se zaštitio ovaj sportski teren od daljeg uništavanja postavljanjem video nadzora i procisuiranjem onih neodgovornih sugrađana koji uništavaju društvenu imovinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: