novo

ĐACI SREDNJE STRUČNE ŠKOLE U EDUKATIVNOJ POSJETI JU ZA SMJEŠTAJ, REHABILIATACIJU I RESOCIJALIZACIJU KORISNIKA PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI PODGORICA

Sekretarijat za sport i mlade opštine Pljevlja u saradnji sa Javnom ustanovom za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci iz Podgorice organizovao je edukativnu posjetu za učenike/ce Srednje stručne škole  povodom novembra, mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

Mjesec novembar u godišnjem kalendaru praznika zauzima posebno mjesto, jer se tada širom svijeta organizuje niz aktivnosti vezano za prevenciju bolesti zavisnosti.

Ova aktivnost je proizvod volje i želje dvadeset učenika/ce pomenute škole da saznaju informacije o problemu bolesti zavisnosti, kako bi svoj vršnjački uticaj iskoristili i prenjeli informacije svojim drugarima o lošim stranama odluka koje ih mogu koštati zdravlja i života.

Djeca su imala priliku da u jednoj prijatnoj i domaćinskoj atmosferi, dobiju informacije o uzrocima i posledicama korišćenja psihoaktivnih supstanci, da odgledaju film o radu ustanove kao i da čuju životnu priču klijenta koji se nalazi na tretmanu.

Iz Sekretarijata su izrazili zahvalnostJavnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci i Dijani Milošević, članici Stručnog tima, koja im je otvorila vrata ustanove i pružila đacima neophodne informacije o ovoj problematici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: