novo

Đurović: Djeca koja su pretrpjela vršnjačko nasilje nisu imali dovoljno povjerenja u sistem da ga prijave

Bivša predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je u objavi na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) da zabrinjavajući rezultati istraživanja NVO „Juventas“ ukazuju da se veliki broj naše djece susreo sa vršnjačkim nasiljem i da, nažalost, nisu imala dovoljno hrabrosti i povjerenja u sistem da isto prijave.

NVO „Juventas“ je u svom istraživanju utvrdio da svaki peti srednjoškolac u Crnoj Gori kaže da je bio žrtva vršnjačkog nasilja.

„To pokazuje da se ne radi dovoljno da bi djeca bila zaštićena od nasilnika, kao i da nasilnici ne dobijaju jasnu poruku da će biti odmah i adekvatno sankcionisani“, napisala je Đurović na društvenoj mreži X.

Ona je poručila „da ne smijemo dozvoliti da naša djeca žive u strahu od toga da li mogu bezbjedno doći od kuće do škole i obratno i da se osjećaju nelagodno tamo gdje bi trebalo da budu najsigurnija.

“Đurović je istakla je da će se samo prevencijom i proaktivnim djelovanjem svih činilaca koji se bave politikama za mlade, obrazovanjem i vaspitanjem stvoriti uslovi da se ovaj problem riješi što prije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: