novo

Dnevni centar i Zračak nade organizuju tribinu u vezi sa novim uslugama socijalne i dječje zaštite za djecu sa smetnjama u razvoju i OSI

JU „Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom Pljevlja“ i NVU „Zračak Nade“ organizuju tribinu „Pristup novim licenciranim uslugama socijalne i dječje zaštite za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i osobe s invaliditetom na lokalnom nivou“.

Tribina će se održati u četvrtak, 17.06.2021. godine sa početkom u 12:00 časova u sali Skupštine Opštine Pljevlja.

Pozivamo roditelje djece i mladih sa smetnjama u razvoju koji posjeduju rješenje za usmjeravanje djeteta u vaspitno-obrazovni sistem kao i roditelje odraslih osoba sa invaliditetom da prisustvuju tribini i na taj način saznaju sve informacije koje su im potrebne za korišćenje usluga socijalne i dječje zaštite u Dnevnom centru Pljevlja i NVU ,,Zračak Nade“.

Roditelji se mogu priključiti i online preko Zoom platforme. Da bi dobili pristupni link i druge važne informacije roditelji se mogu javiti na broj telefona 052 321-360, na facebook iii na mejl dcpljevlja@t-com.me.

Na tribini će se predstaviti nove usluge socijalne i dječje zaštite na lokalnom nivou za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i odrasla lica sa invaliditetom a razgovaraće se i o medjusektorskoj saradnji i nacinu povezivanja sektora: obrazovanja, socijalne i dječje zaštite i zdravstvene zaštite i NVO sektora radi lakšeg pristupa uslugama djeci i mladima sa smetnjama u razvoju i licima sa invaliditetom. Na tribini će se govoriti i o načinu pružanja dodatne stručne pomoći djeci u Dnevnom centru Pljevlja.

Tribina se organizuje u okviru projekta „Razvoji pružanja licenciranih usluga socijalne i dječje zaštite za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i odrasla lica sa invaliditetom starija od 27 godina u Pljevljima“ koji realizuju JU Dnevni centar Pljevlja i NVU ,,Zračak Nade“. Projekat se realizuje u okviru programa za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji kofinansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore. Dio sredstava za kofinansiranje projekta obezbjedili su Opština Pljevlja, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, Kraljevina Ambasade Norveske, UNICEF i Grupa 484.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: