novo

Dodjeljeni mini grantovi za sedam NVO

U maloj sali Skupštine Opštine Pljevlja danas je sedam nevladinih organizacija potpisalo ugovore sa NVO „Da zaživi selo“ o dodjeli sredstava za realizaciju projekata. Organizacije koje su dobile mini grantove su: NVO  Legalis, PV Informer, Informativni centar Pljevlja, Inkluzija, Udruženje paraplegičara, NVU Sve za pčele, pčele za sve i neformalna grupa mladih sjedeće odbojke.

– Podržali smo sedam organizacija u različitim vrijednostima. Maksimalni grant bio je 1.000 eura i oni su kroz svoje projektne predloge predvidjeli koje će to aktivnosti realizovati u skladu sa akcionim planom za mlade. Ovde smo osposobili organizacije koje su tek osnovane  da pišu projekte. I na osnovu tih ideja oni su nama dostavljali predloge i prošli su taj proces mentorstva. Nakon tog procesa njihovi predlozi su unaprijeđeni i komisija je odlučila da podrži najbolje, kazao je Mladen Zorić, NVO “Da zaživi selo”.

Oko 80 posto organizacija dobilo je po 1.000 eura, a cilj je da kasnije svojim znanjem konkurišu kod većih donatora.

Projekat Osnaživanje rada omladinskog kluba i omladinskih organizacija koje se bave mladima podržan je od Ministarstva sporta, preko Direktorata za mlade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: