novo

Dogovoren nastavak saradnje na pružanju usluga besplatnog interneta crnogorskim školama

Ministarstvo prosvjete i Crnogorski Telekom dogovorili su nastavak saradnje na pružanju usluga besplatnog interneta crnogorskim školama, a nastavak projekta potpisali su ministar prosvjete, mr Miomir Vojinović, i direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju u Telekomu, Dušan Banović.

Ovim povodom, ministar Vojinović je istakao da je nastavak saradnje sa Crnogorskim Telekomom posebno važnan u ovom trenutku kada je počela implementacija Strategije digitalizacije obrazovnog sistema. U skladu sa tim, ministar je naveo da je strateški cilj Ministarstva da u narednom peridu svi objekti obrazovno-vaspitnih ustanova budu pokriveni internet signalom, kako bi svako dijete dobilo priliku da u objektu u kojem pohađa nastavu može pristupiti svim edukativnim sadržajima i resursima koje Ministarstvo obezbjeđuje učenicima.

Takođe, ministar Vojinović je naglasio značaj kontinuranog rada na razvoju kritičkog mišljenja, posebno kada je u pitanju upotreba tehnologije, zbog čega je prepoznata potreba uspostavljanja kvalitetne saradnje i na ovom polju.

Ministar Vojinović je sa gospodinom Banovićem razgovarao i o drugim projektima koji se odnose na podršku obrazovanju mladih kroz razvijanje digitalnih vještina i njihovu edukaciju o konzumiranju digitalnih sadržaja i ponašanju u onlajn prostoru, pa se proširivanje saradnje u tom dijelu očekuje do kraja ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: