novo

Donacijom Opštine Pljevlja, fond školske biblioteke OŠ „Ristan Pavlović“ bogatiji za 240 knjiga

Razvijanje potrebe za čitanjem jedan je od ključnih zadataka vaspitno-obrazovnog procesa. Pored mentalne stimulacije, poboljšanja memorije, vještine pisanja i lijepog izražavanja, velika važnost čitanja knjiga u vremenu rastuće digitalizacije, ogleda se u poboljšanju fokusa i koncentracije. Ključnu ulogu u stvaranju i razvijanju čitalačkih navika djece školskog uzrastaima školska biblioteka. U tu svrhu, popunjavanje knjižnog fonda je proces na kome naša škola svake godine predano radi. Trudimo se da što većem broju učenika svaka knjiga bude blagovremeno dostupna i u tom cilju, namjenski nabavljamo školsku lektiru.

S obzirom da su sredstva škole ograničena, veliku podršku našoj misiji pruža lokalna zajednica. Ove godine, vrijednom donacijom u iznosu od 1.000,00 evra, Opština Pljevlja nam je obezbijedila kupovinu 36 naslova školske lektire i naš knjižni fond uvećala za 240 knjiga.

Dobrobiti popunjavanja knjižnog fonda imaju učenici ali i nastavnici te u ime svih kao i u ime uprave škole, ovim putem izražavamo zahvalnost Kabinetu Predsednika opštine i Sekretarijatu za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja. U cilju zajedničkog ulaganja u budućnost naše djece, nadamo se nastavku i unapređenju dobre saradnje sa Opštinom Pljevlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: