novo

Drugo mjesto na Smotri besjedništva za Milicu Ljiljanić

Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore juče je održana Smotra besjedništva. Pravo učešća imali su svi studenti Univerziteta Crne Gore, a tri najbolja govornika dobila su novčane nagrade.

Smotru je organizovalo Studentsko vijeće Pravnog fakulteta u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG i Advokatskom komorom Crne Gore, a njom je, i ove godine, tradicionalno obiježena nedjelja studenata.

Tema besjede bila je slobodna, uz ograničenje da neće biti prihvaćene besjede koje pozivaju na bilo koju vrstu rasne, nacionalne ili vjerske netrpeljivosti, ili sadrže govor mržnje u bilo kom obliku. Sve besjede su prethodno bile pregledane od strane organizacionog tima takmičenja.

Na Smotri besjedništva učešće je uzelo 15 studenata od kojih 5 magistara a među njima i naša mlada sugrađanka Milica Ljiljanić koja je jedina bila sa Tehičkih fakulteta UCG.

Milica Ljiljanić je studentkinja prve godine Metalurško-tehnološkog fakulteta UCG. Besjedila je o slobodi izražavanja i na Smotri je osvojila drugo mjesto i novčanu nagradu od 150 eura.

Stručni žiri koji je odlučivao o pobjednicima bio je u sastavu: mr Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore, Zdravko Begović, advokat, Snežana Miladinović, redovni profesor na UCG, Katarina Krek, glumica i saradnica u nastavi na FDU UCG i dr Ivan Radević, istaknuti retoričar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: