novo

Drugo mjesto za Elenu Gačević na Međunarodnoj olimpijadi iz ruskog jezika

Učenica Gimnazije „Tanasije Pejatović“ iz Pljevalja, Elena Gačević, ostvarila je izuzetan uspjeh osvojivši drugo mjesto na IV Međunarodnoj online olimpijadi iz ruskog kao stranog jezika. Ovo prestižno takmičenje, organizovano od strane Sanktpeterburškog državnog univerziteta, održano je u periodu od 16. oktobra do 19. novembra 2023. godine. Elena, koja je učenica drugog razreda, takmičila se u prvoj kategoriji, namijenjenoj učesnicima starosti od 12 do 17 godina.

Olimpijada je privukla veliki broj učesnika, ukupno 8770, podijeljenih u dvije kategorije, sa starosnim opsegom od 12 do 30 godina. Učestvovanje u ovoj olimpijadi bilo je izazovno, s obzirom na to da se odvijala u tri etape tokom navedenog perioda.

Elenin uspjeh nije samo prestižno priznanje njenom znanju ruskog jezika, već joj donosi i značajan broj bodova koji će joj biti od koristi ukoliko izrazi želju za upisom na Sanktpeterburški državni univerzitet. U pripremi za olimpijadu, Elena je imala podršku svoje mentorice, profesorice Nataše Cmiljanić, koja je doprinijela ovom izvanrednom uspjehu.

Čestitamo Eleni Gačević i profesorici Nataši Cmiljanić na ovom značajnom dostignuću, koje svjedoči o izvrsnosti u obrazovanju i posvećenosti kako učenika tako i nastavnog osoblja Gimnazije „Tanasije Pejatović“ iz Pljevalja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: