novo

Drugu godinu zaredom: ZA ČISTU I BISTRU ĆEHOTINU

Povodom Međunarodnog dana čišćenja obala rijeka Nvo “LEGALIS” i SRK “Lipljan” Pljevlja drugu godinu zaredom sprovode akciju čišćenja korita rijeke Ćehotine na dvije lokacije i to u Židovićima i Glisnici (Donja Orlja).

Na ove dvije lokacije prikupljena je veća količina plastičnog i drugog komunalnog otpada. Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode obezbijedio je posude (koševe) za odlaganje prikupljenog otpada, koji će biti odvežen na gradsku deponiju.

Akcija čišćenja korita rijeke Ćehotine sprovedena je uz poštovanje mjera NKT-a a svi učesnici u akciji čišćenja dobili su ribarske čizme i majice.

Aktivnost na uklanjanju čvrstog komunalnog otpada se sprovodi u okviru projekta “Izrada katastra zagađivača rijeke Ćehotine”, koji je podržan od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

Akcija je podržana i od strane nevladine organizacija Zero Waste Montenegro, koja u saradnji sa NVO Naša Akcija, a pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centra, asocijacije BeMED i fondacije Princa Alberta II od Monaka, organizuje već četvrtu godinu aktivnosti povodom Međunarodnog dana čišćenja obala u Crnoj Gori.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: