novo

Državno takmičenje za učenike osnovnih škola

U subotu, 24. februara 2024. godine, u Podgorici na Ekonomskom fakultetu, svečano je otvoreno državno takmičenje učenika osnovnih škola.

Učestvovalo je 426 učenika iz 90 osnovnih koji su imali priliku da pokažu svoja znanja iz fizike, hemije, biologije, matematike, engleskog, francuskog, italijanskog, njemačkog i ruskog jezika, a od ove godine i iz istorije, geografije i programiranja.

Državno takmičenje je svečano otvorila ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić- Stojanović.

“Znanje je ključni resurs za napredak i razvoj društva, a u ovoj sali se danas nalazi ono najbolje i najvrednije što ova zemlja ima, a to ste, dragi učenici, upravo vi. Sama činjenica da ste svojim dosadašnjim radom, trudom i zalaganjem uspjeli da se plasirate na ovo takmičenje, vrijedna je poštovanja. I upravo zato smo svi – i resorno ministarstvo, i vaši roditelji, i vaši profesori, već sada jako ponosni na vas. Želim vam puno sreće, da svojim znanjem zablistate i da upravo vi budete ti koji će našu državu voditi u neko drugačije, ljepše sjutra, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će se truditi da na adekvatan način podrži sve vaše uspjehe”, poručila je ministarka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: