novo

DVADESET STIPENDIJA ZA UČENIKE SREDNJE STRUČNE ŠKOLE

У Средњој стручној школи (ССШ) Пљевља двадесет ученика добиће стипендије у складу са Протоколом о сарадњи Министарства просвјете, науке и иновација и Привредне комора Црне Горе.

Министарство просвјете, науке и иновацијa додијелиће ученицима ССШ осам стипендија, Привредна комора девет, а послодавци („Таша“ и „Гријање“) стипендираће три ђака.

Средња стручна школа је у свом дјелокругу рада најсложенија средња школа у Црној Гори и шире. У њој је заступљено 25 образовних програма из девет подручја рада.

Директор Средње стручне школе мр Бојан Струњаш, изразио је захвалност Министарству просвјете, науке и иновација, Привредној комори Црне Горе и послодавцима што су препознали значај средњег стручног образовања, са посебним освртом на дефицитарна занимања.

„Ове стипендије представљају озбиљну подршку нашим ученицима и васпитно-образовном процесу који се одвија у нашој школи“, рекао је Струњаш.

Циљ је, како је речено из министарства, унапређење практичног образовања и подстицање учења кроз рад, као најважнијих приоритета у области стручног образовања.

Стипендије важе за ученике средњих школа по образовним програмима који недостају тржишту рада.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: