novo

Dvodnevna radionica za studente UCG: Vještine predstavljanja poslodavcu

U organizaciji Frankofone kancelarije za zapošljavanje i Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore održaće se dvodnevna radionica pod nazivom “CEF atelje – Vještine predstavljanja poslodavcu”, namijenjena studentima svih godina studija.

Prvog dana biće obuhvaćene teme pisanja CV-ja i motivacionog pisma, kada će studenti na osnovu profesionalnih instrukcija naučiti kako da ispoštuju odgovarajuću formu potrebnih dokumenata, dok će se drugog dana raditi simulacija intervjua. Ovom prilikom, polaznici će na interaktivan način imati priliku da vide kako izgleda jedan razgovor za posao i kakva pitanja mogu da očekuju. Takođe, svaki od polaznika će moći da se oproba u ulozi kandidata za posao, dobije povratne informacije i savjete kako da unaprijede svoj nastup na razgovoru za posao i ostave dobar prvi utisak. Pored toga, studenti će imati priliku da se stave u poziciju budućeg poslodavca i da iz te pozicije pokušaju da sagledaju šta je važno u razgovoru za posao.

Na kraju radionice, studenti će dobiti informacije o metodama i tehnikama aktivnog traženja posla. 

Radionica ima za cilj da osnaži i osposobi studente za upravljanje svojom karijerom, njihovo pripremanje za tržište rada, kao i preuzimanje odgovornosti i aktivne uloge u svom karijernom razvoju.

Simulaciju intervjua će voditi gost na radionici, gospođa Ivana Radulović, senior HR manager u CMM Montenegro kompaniji, koja je na prošlogodišnjem Sajmu praksi i stipendija u organizaciji Kancelarije za razvoj karijere i CŽU, imala ukupno 17 intervjuisanih studenata. 

Radionica će se održati u četvrtak, 23. novembra i petak 24. novembra, sa početkom u 11h u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore (ul. Cetinjska br. 2) . Zainteresovani studenti se mogu prijaviti uz navedeno ime, prezime, fakultet i konktakt telefon, na e-mail adresu razvojkarijere@ucg.ac.me. Prijave za radionicu biće otvorene do srijede, 22. novembra u 12h, pri čemu će pravo prvenstva učešća biti prema redosledu prijavljanja studenata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: