novo

„Eko bajka“ u projektu „Čini dobro-recikliraj“

JPU „Eko bajka“ iz Pljevalja biće ove godine uključena u projekat „Čini dobro-recikliraj“.

To je saopšteno iz Fondacije “Čini dobro” koja će u ovoj godini nastaviti sa projektom i u pet osnovnih i srednjih škola sa sjevera i juga Crne Gore, zahvaljujući Airbnb Community Fund.

Pored Eko bajke, projekat će se u narednih 10 mjeseci realizovati i u SMŠ “Danilo Kiš” Budva, JU OŠ “Kekec” Sutomore, JU OŠ “Radomir Mitrović” Berane, i JU OŠ “Aleksa Đilas Bećo” Mojkovac.

Tokom trajanja projekta u obrazovno-vaspitnim ustanovama će se sakupljati plastika, a svaka ustanova će dobiti po četiri eko kante i četiri eko klupe napravljene od eko daske od Fondacije.

Projektom će biti obuhvaćeno najmanje 500 djece, učenika i prosvjetnih radnika koji će kroz radionice i neposrednu komunikaciju sticati znanja o važnosti brige o životnoj sredini koju dijelimo.

Fokus će biti na temama koje se odnose na otpad, štetnost plastičnog otpada, proces reciklaže, pozitivne primjere iz zajednice koji su na kreativan i koristan način upotrijebili plastiku za proizvodnju novih predmeta kao što je eko daska, koju proizvode u 3D sobi.

„Posebnu zahvalnost dugujemo Airbnb Fondu za zajednice, GlobalGiving-u i crnogorskoj Airbnb zajednici domaćina. Zahvaljujući njihovoj podršci omogućeno nam je da aktivnostima koje nam predstoje edukujemo, inspirišemo i ohrabrimo djecu i učenike/ce da budu promoteri recikliranja u svojim porodicama i zajednici, da šireći znanje utiču na negativno ponašanje, navike i svijest drugih o plastici, reciklaži i benefitima koje ona donosi čovječanstvu”, kazala je Marija Jovović, izvršna direktorica Fondacije “Čini dobro”.

Airbnb Community Fund osnovan je za jačanje zajednica širom svijeta.

Proslavljajući svoju treću godinu, Airbnb Community Fund, u partnerstvu s GlobalGiving i Deed, usmjerio je bespovratna sredstva u više od 120 neprofitnih organizacija u 44 zemlje na šest kontinenata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: