novo

EYCA omladinske kartice stigle u Pljevlja

Извршни директор НВО Центар за омладинску едукацију, Југослав Радовић и секретарка Секретаријата за спорт и младе у Општини Пљевља, Милица Секулић потписали су 19. априла уговор о сарадњи на програму Европске омладинске картице, којим ће повољности на пројекту Европске омладинске картице (EYCA) бити доступније за младе из Пљеваља.

Општина Пљевља је девета партнерска општина на овом друштвено одговорном пројекту и друга на сјеверу Црне Горе која је препознала значај овог програма за младе људе на локалној територији. Поред дистрибуције локалних кобрендираних ЕYЦА картица са мотивима овог града, младима ће бити доступно и шест радионица неформалне едукације у току године које ће бити усклађене са темама из Локалног акционог плана, чиме ће млади из Пљеваља бити оснажени кроз додатно знање и вјештине које су им потребне у процесу сазријевања, запошљавања и балансирања између приватног и студентског/радног живота.

-Јако нам је драго што EYCA програм шири своју мисију на сјеверу Црне Горе, који нам је стратешки важан и коме желимо да посветимо пуну пажњу. Инклузивним приступом који његујемо, осигуравамо да још више младих из разних регија добије приступ не само попустима, већ и активностима које имају за циљ да им пруже здраве вриједности, развију корисне вјештине и помогну им да се на што квалитетнији начин интегришу у заједницу и постану њени активни чланови, изјавио је Радовић приликом конференције за медије одржанe поводом обиљежавања почетка сарадње у Пљевљима.

-Ми у Општини Пљевља смо препознали потенцијал програма Европске омладинске картице (EYCA) и дубоко вјерујемо да ћемо овом сарадњом младима из Пљеваља пружити прилику да постану активни EYCA корисници. На тај начин ћемо им осигурати и бољу и одрживију будућност, јер ће је управо ти млади људи градити на темељима образовања, дигитализације, информисаности и креирања нових прилика. Радујемо се овој вриједној сарадњи и учешћу у најпопуларнијем омладинском пројекту у Европи, додала је Секулић.

Европска омладинска картица (EYCA) у Црној Гори је једина званична бесплатна бенефит картица за младе, која свим црногорским грађанима и грађанкама узраста 13-29 година омогућава да користе преко 250 повољности у нашој земљи и преко 70 хиљада бенефита у читавој Европи. Имплементација овог међународног друштвено одговорног програма од стране НВО Центар за омладинску едукацију, под покровитељством Министарства спорта и младих доприноси јачању мобилности младих, њиховој неформалној едукацији, бољој информисаности, умрежавању са вршњацима на локалном, националном и европском нивоу, као и смањењу незапослености младих у нашој земљи у сарадњи са EYCA партнерима.

Позивамо све младе људе са територије Пљеваља да своју картицу наруче и дигитално преузму путем EYCA веб сајта, или то ураде физичким путем, односно посјетом Секретаријату за спорт и младе на адреси Краља Петра I бр. 48 сваког радног дана од 12-14 часова.

Користимо прилику да овим путем пожелимо добродошлицу свим младима Пљеваља у европску заједницу EYCA корисника која броји више од 60.000 младих широм Црне Горе и преко 8 милиона младих у Европи, а Општини Пљевља и локалном Секретаријату захваљујемо на повјерењу и радујемо се будућим заједничким активностима.

Све повољности, односно прилике за попусте и повраћај новца се могу пронаћи на овом линку https://omladinskakartica.me/popusti

Пројекат Европске омладинске картице (EYCA) у Црној Гори реализује НВО Центар за омладинску едукацију, под покровитељством Министарства спорта и младих у име Владе Црне Горе.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: