novo

Festival – NAŠA RADOST 2024

Danas je u KIC-u „Budo Tomović“ objavljen konačan rezultat najboljih pjesama za djecu koje će se čuti na festivalu „NAŠA RADOST 2024“.

 Zavod za školstvo Crne Gore i Javna ustanova „Dječji savez“ Podgorica, u okviru Projekta „I naša radost“ su raspisali konkurs koji je imao za cilj da se učenicima osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, kao i njihovim nastavnicima, pruži prilika za razvijanje kreativnosti i stvaralaštva.

Na konferenciji o konačnom rezultatu i načinu odabira su govorili: ispred Dječjeg saveza Aleksandar Milošević, direktor festivala i mr Zoja Đurović. Prilkom odabira su ispoštovane sve norme konkursa i načina žiriranja.

Žiri Zavoda za školstvo, u sastavu: Olivera Tičević, operska pjevačica, Ida Muratagić Raičević, profesorica u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ i Irena Ivanović, savjetnica – nadzornica za CSBH jezik i književnost u Zavodu za školstvo.

Žiri je izabrao dvije kompozicije:

„U krug” tekst Kristina Jovović i muzika Tara Đurović (VIII razred), mentorka Tamara Senić, profesorica muzičke kulture, JU OŠ „Vuko Jovović” Danilovgrad i mentorka profesorica CSBH Danka Ćipović.

„Proljećni ples” tekst i muzika Petra Pejović (II razred), mentorka Nataša Latković, profesorica latinskog jezika, Stručna medicinska škola, Podgorica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: