novo

Gimnazijalci osvojili prvo mjesto u ekipnoj i treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na debatnom takmičenju „Mislionica“

Debatni tim naše škole u sastavu: Tanja Laketić – IV3, Sergej Laušević i Lazar Tomić – II3 ostvario je izuzetan uspjeh, osvojivši prvo mjesto na debatnom takmičenju „Mislionica“ koje se snima i prikazuje u produkciji RTCG.

Ovaj projekat se realizuje već šest godina zaredom, a naši debateri u finalu su pobijedili predstavnike Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana. Tema finalne debate bila je: „Ovaj Dom smatra da se reforma obrazovanja treba dominantno sprovesti kroz promjene opšteg zakona o obrazovanju.“ Naši učenici su nastupili kao opozicija, ponudivši bolji plan i mjere koje bi trebalo da pospješe reformu obrazovanja.

U pojedinačnoj konkurenciji naš Sergej Laušević proglašen je trećim najboljim debaterom sa osvojenih 350 poena, što je za samo četiri poena manje u odnosu na ovogodišnjeg pobjednika.
Debatni tim je pripremala njihova mentorka Maida Delić, profesorica sociologije.

„Bolje je debatovati o nekom pitanju i ne riješiti ga na kraju, nego ga riješiti bez prethodne debate.“ – Žozef Žober, francuski istoričar i političar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: