novo

Gimnazijalci pobjednici HAKATONA „Transformiši se“

У Петровцу је од 26. до 28. маја 2023. године, седам екипа тимски, вриједно радило на развијању идеја, иновативности, ефикасности, економичности и маркетингу на тему ХАКАТОНА „Трансформиши се“.

Према одлуци стручног жирија, прво мјесто је освојила екипа коју су чинили ученици Гимназије „Танасије Пејатовић“.

Првопласирана екипа „Donkeyland“, у саставу: Огњен Вранеш, Тамара Грбовић, Данко Бошковић, Ања Калпачина, Лара Мазалица и Лазар Томић осмислила је идеју о етно селу у околини Пљеваља којом је промовисала здраве стилове живота, боравак у природи, шетњу, здраву исхрану.

Као награду, првопласирана екипа је, заједно са побједницима трећег хакатона, остварила учешће на Регионалној конференцији у Сјеверној Македонији у Охриду од 14. до 17. јуна 2023. године, гдје ће бити представници Црне Горе, са менторкама Тањом Драгашевић и Весном Кастратовић.

Друго мјесто је освојио тим са идејом „Healthy roots“ саднице, коју је представила ученица наше школе Ана Деспотовић. Она је умијећем свог јавног наступа одушевила жири.

Сергеј Лаушевић је представио трећепласирани тим „Healthy point” и идеју производње и продаје домаћих производа и такође побрао похвале жирија за успјешну презентацију.

Поред знања које су показали, сви остали учесници хакатона из наше школе представили су своју школу, професоре и себе на најбољи могући начин.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: