novo

GIMNAZIJALCI U MEĐUNARODNOM PROJEKTU I POBJEDNIČKOM TIMU HAKATONA

Kroz projekat NVO „Eko-tim“ pod nazivom „Panda Labs Junior for JUST Transition”, koji je podržan od strane Evropske inicijative za klimu, Njemačkog saveznog ministarstva za životnu sredinu, zaštitu prirode i nuklearne bezbjednosti, kao i Ministarstva prosvjete Crne Gore, 30 učenika naše škole prošlo je obuku od šest modula. Obuku su sprovodile profesorice Vesna Kastratović i Tanja Dragašević.

Petnaest članova ove grupe učestvovalo je 4. i 5. juna na maratonskom takmičenju – hakatonu, na temu: „Tvoja budućnost je u tvojim rukama”. Na hakatonu su učestvovali i učenici Srednje stručne škole, kao i studenti Univerziteta Crne Gore i UDG. Bilo je osam timova (šest do sedam članova). Mentorke grupama bile su i pomenute profesorice.

Pobjednik hakatona je grupa „EKO DOM“, u čijem sastavu su četiri naša gimnazijalca, i to: Ognjen Lečić, Jana Đurović, Iva Peruničić i Luka Minić. Oni su timskim radom sa svojim kolegama ponudili najbolja rješenja za dati izazov. Nagrada je učešće na konferenciji u Sofiji, u oktobru ove godine, što je izvanredna prilika za povezivanje u regionu i ostvarivanje kontakata mladih iz Crne Gore sa vršnjacima iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Bugarske.

Sjajni su bili i svi ostali takmičari, a za ozbiljan pristup, posvećenost i istrajnost, zajedno sa svojim mentorkama, dobili su sertifikate i zahvalnice.

Hakaton očekuje i drugu grupu učesnika, ostalih petnaest, u septembru.

Tanja Dragašević, profesorica

„Timski rad je temelj svakog velikog postignuća.“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: