novo

Google stručnjak Jeffrey Huber gost Univerziteta Crne Gore na velikom meet up događaju na temu vještačke inteligencije

Univerzitet Crne Gore će početkom naredne sedmice biti domaćin velikog  meet up događaja na temu vještačke inteligencije, na kojem će stručnjaci iz te oblasti sa naučnom, biznis i studentskom zajednicom pokrenuti teme koje intrigiraju svijet, kako bi se postavili novi standardi, iskoristili potencijali, a društvo učinilo boljim.

To je, u izjavi poručio rektor Univerziteta Crne Gore, Vladimir Božović, pojašnjavajući da će 23. i 24. oktobra ta najuticajnija visokoobrazovna institucija, uz podršku kompanije Henley & Partners, organizovati još jedan, veoma značajan, naučni događaj.

„Vještačka inteligencija je sveprisutna tema u svim sferama života i nešto što intrigira, ne samo naučnu zajednicu, nego društvo u cjelini. Pojavljuju se različita mišljenja da li će vještačka inteligencija ostati alat ili će evoluirati u nešto više, u nešto što može dominantno da opredjeljuje osnovne tokove naše stvarnosti.“, kazao je Božović.

Najavio je da će gosti biti Jeffrey Huber, priznati stručnjak i pionir primjene vještačke inteligencije u praksi, bivši potpredsjednik Google -a, a sada osnivač značajnih startup kompanija, kao i suosnivači startup kompanije BetterAI Angel Vossough i Arsalan Vossough .

„Siguran sam da će Huber sa saradnicima imati šta da ponudi našoj naučnoj, biznis zajednici i studentima. Događaj će trajati dva dana. Prvog dana, u ponedjeljak, osim otvaranja, biće sastanak sa naučnom zajednicom, dok će sljedećeg dana biti sastanak sa biznis inovativnom zajednicom i studentima“, naveo je Božović.

Smatra da su događaji poput najavljenog značajni jer na taj način Crna Gora održava korak sa temama koje zaokupljaju cijeli svijet.

„Gdje god se okrenete, gdje god zagrebete u okruženju ili šire, vidjećete da je vještačka inteligencija postala dominantna tema. Razni apsketi na temu vještačke inteligencije su od interesa, ne samo profesionalcima naučnicima, nego i običnim ljudima, koji su korisnici određenih alata vještačke inteligencije i postavljaju se određene dileme, od egzistencijalnih do etičkih pitanja, koje razvoj takve tehnologije nosi“, istakao je Božović.

Događaj “Vještačka inteligencija: između mita i stvarnosti”, koji Univerzitet Crne Gore organizuje uz podršku kompanije Henley&Partners, biće održan u zgradi Rektorata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: