novo

Google stručnjak Jeffrey Huber na UCG: Vještačka inteligencija – između mita i realnosti

Bivši potpredsjednik Google-a Jeffrey Huber, te suosnivači startup kompanije BetterAI Angel Vossough i Arsalan Vossough biće gosti Univerziteta Crne Gore tokom meetup događaja na temu “Vještačka inteligencija: između mita i stvarnosti” koja će se, uz podršku kompanije Henley & Partners, održati u zgradi Rektorata 23. i 24. oktobra 2023. godine.

Poznati stručnjaci za vještačku inteligenciju razgovaraće o trendovima u oblasti Al tehnologija, ali i analizirati u kojoj mjeri je Al stvarnost, a u kojoj mit. Razgovaraće se o tome šta slijedi u sferi Al-a i robotici, kao i kako nadolazeće promjene mogu uticati na kompanije, organizacije, pojedince i društvo u cjelini, sa posebnim osvrtom na 5 glavnih oblasti istraživanja i razvoja u sljedećih 10  godina.

Predviđeni događaj održaće se u tri zasebne sesije; sa naučnom zajednicom 23. oktobra, dok će se sesije sa inovativnom zajednicom i studentima održati 24. oktobra.

Radni jezik događaja je engleski, a zbog ograničenog broja mjesta, registraciju možete obaviti ovdje

Jeffrey Huber

Sa više od 20 godina iskustva u kreiranju nekih od najpoznatijih Al softverskih sistema u industriji, Jeffrey Huber proveo je 13 godina u Google-u, kao potpredsjednik, gdje je vodio razvoj brojnih čuvenih Google-ovih proizvoda, poput: Google X-a, Google mape, Google aplikacija, Google reklama i  brojnih drugih. Nakon toga, osnovao je  i vodio GRAIL, kompaniju za ranu dijagnostiku raka na bazi testova iz krvi. Od prošle godine, kao osnivač Triatomic Capital-a, investitorske kompanije, fokusira se na finansiranje i ulaganje u vještačku inteligenciju.

Angel Vossough i Arsalan Vossough

Poznati preduzetnici, alumnisti Univerziteta Berkeley, Angel Vossough i Arsalan Vossough suosnivači su BetterAI startup-a iz Sicilijumske doline, a razvili su brojna softverska rješenja, poput „VinoVoss“, aplikacije koja sadrži virtuelnog vinskog somelijera i omogućava semantičku pretragu, kao i „BetterMed“ – virtuelnog asistenta za dijagnostiku bolesti, zasnovanog na Al tehnologiji. Prije osnivanja BetterAI startup kompanije, Angel Vossough je radila kao inženjerka u kompaniji Cisco Systems i specijalizovala se za mrežnu arhitekturu za velike telekomunikacijske kompanije, uključujući Verizon Wireless. Arsalan Vossough, kao tehnički direktor u BetterAI startupu, nadgleda implementaciju naprednih Al tehnologija kao što su mašinsko učenje, generativna vještačka inteligencija i ima veliko  iskustvo u izgradnji i lansiranju proizvoda koji koriste najnovije mašinsko učenje.

Za sva dodatna objašnjenja koja se tiču događaja kontakt mail je marinab@ac.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: