novo

Gradski tamburaški orkestar iz Pljevalja nastupio na ,,Barskom ljetopisu“

Gradski tamburaški orkestar Pljevlja priredio je u Starom gradu veče sevdaha i mediteranskog pjevanja.

Na repertoaru su se našle izvorne, narodne, pop i evergreen numere u izvođenju Anastasije Vojinović, Teodore Čolović, Bojane Grujić, Danila Sekulića i Ženskog vokalnog sastava „Lirike“.

Kao specijalna gošća večeri nastupila je naša sopranistkinja Aleksandra Vojvodić Jovović.

Rukovodilac Gradskog tamburaškog orkestra Emir Prekić izrazio je zadovoljstvo što su dobili priliku da učestvuju na prestižnoj kulturno-umjetničkoj manifestaciji ,,Barski ljetopis”, a za repertoar su se, kaže, trudili da bude opušteniji, lagan, ljetnji, te ponudili sevdah, mediteransku, narodnu i naravno, tamburašku muziku.

– Publika nam je bila kao hor, pratila nas je od početka do kraja. Sama činjenica da dolazimo u Bar, grad sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem i tradicijom, bila je dodatni motiv da se pripremimo na najbolji način i na sceni damo sve od sebe jer ovaj starobarski ambijent i ova publika to zaslužuju – istakao je Prekić.

On je naglasio da je posebno zadovoljstvo bilo nastupati sa operskom divom Aleksandrom Vojvodić Jovović.

– Željela je da nastupa sa nama, mi smo time bili počastvovani. Lako smo se dogovorili – izveli smo zajedno jednu sevdalinku iz našeg, i jednu ariju iz njenog repertoara, a publika je sjajno reagovala potvrdivši da je to bio pun pogodak – kazao je Prekić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: