novo

Inkluzivna umjetnost u Pljevljima: Izložba radova za Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Izložba slika i kreativnih radova nastalih na Inkluzivnim likovnim radionicama tokom proteklih godina u JU Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se sa ciljem promovisanja prava i dobrobiti osoba sa invaliditetom u svim sferama društva. Ovo je prilika da se podsjetimo socijalnih i fizičkih barijera sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno suočavaju i da razmotrimo njihov položaj u svim aspektima političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života. Naša Opština je već prepoznata kao mjesto u kome su pažnja, ljubav i podrška osobama sa invaliditetom zamjenili diskriminaciju, stereotipe i predrasude. Daleko od toga da smo izgradili društvo jednakih mogućnosti za sve, ali nas raduje što, ne samo da vjerujemo, već i znamo, da ćemo i u vremenu koje je pred nama imati neophodnu podršku na našem putu afirmacije i ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom. Posvećenost ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom nije samo stvar humanosti i pravde, to je ulaganje u zajedničku budućnost.

Veliko hvala, u ime djece, mladih i osoba sa invaliditetom i zaposlenih u JU Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak Nade“ dugujemo pljevaljskim likovnim umjetnicima, kao i profesorima i profesoricama likovne kulture koji su nam darovali svoje vrijeme, znanje, strpljenje, pažnju i ljubav i bez čije želje da sve to nesebično dijele ne bi bilo ni ove današnje izložbe. Nadamo se da ćete uz estetski utisak na izloženim slikama prepoznati i ove nijanse čovekoljublja koje ne blijede u sivilu današnjice. Veliko hvala i predsjedniku Opštine Pljevlja gospodinu Dariu Vranešu koji je pozdravio prisutne i otvorio izložbu.

Posebnu zahvalnost dugujemo zaposlenim u JU Zavičajni muzej Pljevlja na ogromnoj i nesebičnoj pomoći oko organizacije ove izložbe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: