novo

Interaktivna web platforma ”Eco –SE-E-Lab” u okviru projekta BC4ESE “Eko–socijalno preduzetništvo”

Partneri u okviru evropskog projekta BC4ESE rade na razvoju 03 Interaktivne web platforme „Eco- Se-E-lab”. Interaktivna platforma „Eco- Se-E-lab” je zamišljena kao sveobuhvatna zbirka koja sadrži 18 gemifikovanih obrazovnih modula, koji će biti dostupni na engleskom jeziku. Sve module će pratiti korisnički priručnik i model priznavanja ishoda učenja što će omogućiti polaznicima i dobijanje sertifikata nakon završetka.

U pripremi ove platforme ima se na umu specifična ciljna grupa od 250 mladih praktičara željnih da primijene ove vrijedne resurse u svoje svakodnevne rutine. Namjera 03 je da stvori platformu koja će ojačati ove praktičare alatima i znanjem neophodnim za ostvarivanje pozitivnog uticaja na polju eko-socijalnog preduzetništva.

Ono što je interesantno je činjenica da će moduli za učenje proći testiranje u Hrvatskoj. Šesnaest mladih ljudi iz partnerskih organizacija, dva učesnika po organizaciji će imati mogućnost da se upoznaju sa ovim modulima iz prve ruke u maju 2024. godine. Njihove povratne informacije biće neprocjenljive u finom podešavanju sadržaja i osiguravanju njegove primjene.

Takođe, nacionalni pilot testovi će se održati i u svakoj partnerskoj zemlji. Ukupno 60 mladih ljudi, deset učesnika po zemlji, imaće priliku da iskoriste razvijene resurse. Učesnici će kroz ove pilot testove steći soft digitalne i preduzetničke vještine, i tako se više angažovati i ojačati na polju eko-socijalnog preduzetništva.

Ciljevi Interaktivne platforme „Eco –SE- lab“ su sljedeći:

Modernizacija i inoviranje materijala za podučavanje/obuku koje organizacije mladih, kao i centri za mlade (ciljane aktivnosti diseminacije) nastoje da uvedu u svoje svakodnevne rutine koje su isprepletene jačanjem područja eko-socijalnog preduzetništva.

Upotrebu u potpunosti svih mogućnosti datih kroz digitalne gemificirane procese, posebno kroz veliki trend digitalnog učenja zasnovanog na igrama koje uzimaju u obzir potvrđene rezultate postojećih istraživanja, korišćenjem različitih sinhronih digitalnih alata, poput online kurseva, interaktivnih platformi, digitalnih gemificiranih procesa, digitalnih medija, VR elemenata, aplikacija, QR kodova itd.

Unapređivanje saradnje u različitim regijama EU sa javnim i privatnim organizacijama razmjenom dobrih praksi kroz zajedničke inicijative koje će podići kapacitete organizacija koje rade sa mladima kroz neformalno obrazovanje s ciljem doprinosa promociji i razvoju eko-socijalnog preduzetništva u partnerskim zemljama, a i šire.

Takođe, partneri na ovom projektu su razvili i gemifikovane obrazovne produkcije e- knjige. Tokom ove faze svaki od 6 partnera su razvili 5 jedinstvenih scenarija učenja što je za rezultat imalo ukupno 30 scenarija u cijelom projektu. Kao dio procesa selekcije, partneri su pažljivo pregledali i procijenili ove scenarije kako bi izdvojili one koji najviše obećavaju u pogledu daljeg razvoja. Kroz recenzije, zajednički preglede, upitnike od strane svakog partnera, odabrana su 3 scenarija za dalje napredovanje, dok se 18 odabranih scenarija trenutno nalazi u fazi razvoja.

I treća novina ovoga Projekta je rad nafinalizaciji grafičkih i digitalnih elemenata koji omogućavaju impresivno iskustvo učenja. U pitanju su grafički i digitalni elementi za uzbudljive igrice “sobe za bijeg” koje će biti predstavljene na platformi Eco-SE-E-lab. Njihovo kreiranje bi trebalo biti završeno do avgusta kada će se partneri fokusirati na kreiranje njihovih drugih digitalnih obrazovnih igara.

Ovaj uzbudljiv napredak označava značajnu prekretnicu za projekat BC4ESE. Izbor scenarija rezultat je detaljne procjene i timskog donošenja odluka među partnerima. Odabrani scenariji će ponuditi ciljanoj publici dobre prilike za učenje.

Projekat BC4ESE “Eko–socijalno preduzetništvo” ostaje posvećen promociji eko–socijalnog preduzetništva i osnaživanju mladih pojedinaca da pozitivno utiču na svoje zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: