Iz MPNKS tvrde da su spremni za sve scenarije, čekaju preporuke zdravstva

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta sprema se za to da svi učenici budu u učionici od 1. septembra i da dužina trajanja časa bude 45 minuta, a spremni su da se, ukoliko zdravstvene vlasti procijene da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, prilagode preporukama i kraćim časovima.

Direktorica Direktorata za tercijalno obrazovanje Neda Ojdanić kazala je da Ministarstvo u saradnji sa v.d. direktorima priprema početak nove školske godine.

“Pripremamo se kao da će sve redovno da bude. Spremamo se da školska godina krene sa dužinom trajanja časa 45 minuta i da svi učenici budu u učionici. Ukoliko zdravstvene vlasti procijene da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije spremni smo vrlo lako da se prebacimo na trajanje časa od 30 minuta“, kazala je Ojdanić u Bojama jutra Tv Vijesti.

Prema njenim riječima, planovi i programi već postoje i za dužinu trajanja časa od 45 minuta i za onu sa skraćenim ishodima kada bi čas trajao 30 minuta.

“Imamo i 8.302 snimljena nastavna sadržaja, čime je potpuno pokrivena nastava u osnovnoj školi i djelimično u srednjoj školi“, kazala je Ojdanić, ističući da je cilj Ministarstva da nastava počne u školama sa punim učionicama.  

Podsjetila je na preporuke UNICEF-a i SZO da škole budu posljednje ustanove koje treba zatvarati u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije. Iz tog razloga, kako je dodala, i sprovode sve pripreme, u okviru kojih u posljednjih desetak dana obilaze sve škole.

Provjeravaju imaju li dovoljno dezinfekcionih sredstava, kakvo je stanje škola i kako je organizovan prevoz učenika.

Sadržaji na platformi ucidoma.me i dalje nijesu dostupni niti su poznati razlozi za to, a iz Ministarstva prosvjete su, prema pisanju Vijesti, najavili da, umjesto toga, pripremaju “nova tehnološka rješenja”.

Prema informacijama portala Roditelji uskoro bi trebalo da bude organizovan sastanak predstavnika Instituta za javno zdravlje i Ministarstva prosvjete o novoj školskoj godini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: